Corradi Scirocco maatwerk zonnezeil

luxe-design-zonnezeil-grote-oppervlakken-scirocco

Corradi Scirocco

Waterdicht oprolbaar zonnezeil

Design high tech zonnezeil

Scirocco is het zonnescherm dat de grenzen van normale tuinzeilen heeft overschreden en dankzij het avant-gardistische ontwerp oppervlakken tot 70 m2 kan verduisteren. 

In feite is de constructie uitgerust met een enkele driehoek of dubbel zeil met een onregelmatige vorm waarvan de vrij grote afmetingen ook variabel zijn met betrekking tot de breedte van de hoeken. Hierdoor kan Scirocco uitsluitend worden ontwikkeld en vervaardigd om te beantwoorden aan elke specifieke behoefte aan context en ontwerp.

De minimale afmetingen en een onberispelijke esthetiek maken het geschikt voor elke stijl en situatie: van woontuinen tot besloten buitenruimtes, van de meest klassieke smaak tot de meest verfijnde sfeer. Dit is ook te danken aan het bijzondere contrasteffect, aantrekkelijk omdat het altijd wordt gemeten, gecreëerd door de nabijheid van de componenten en de verschillende steunoppervlakken. 

Wat is er onweerstaanbaarder dan de eenvoud van een droge stenen muur in contact met de glans van ankerklemmen? Dit zeil is geboren uit het wonder van het samensmelten van de nautische en buitenwereld, waardoor de meest geavanceerde zeiltechnologie naar het droge komt. Lichtgewicht, majestueus, veilig: Scirocco snijdt gemakkelijk door de windstromen zonder bang te zijn voor plotselinge windstoten, geworteld in de zee en gefocust op de lucht.

rvs-muurbevestiging-zonnezeil-corradi

Detail RVS muurbevestiging

En het is precies de zee en de lucht die in Scirocco samensmelten, waar elk detail is ontworpen om naast een goed uiterlijk een precieze praktische functie te vervullen: dus de combinatie van gepolijste afwerkingen zoals die van de steunpalen in gespiegeld roestvrij staal en satijnen elementen zoals het rolprofiel van geanodiseerd aluminium draagt ​​bij aan het elegante en verfijnde uiterlijk van de structuur en garandeert tevens een hoge weerstand tegen weer en zout . 

Evenzo is het zonnescherm zowel zeer aangenaam voor het oog, ook dankzij de 4 beschikbare kleuren, en duurzaam. In feite Dacron ® en Tempotest ® Starlight ®, de technische weefsels die worden gebruikt om het te vervaardigen, worden veel gebruikt op boten en bieden bescherming tegen hitte, regen en wind, vooral in de met hars beklede of brandvertragende versies.

 

Architectonisch strak design

De spiegelgepolijste roestvrijstalen palen met zeilen met radiale panelen worden gecompleteerd door een enige motor die in de rolbuis en de veren in de steunpaal is geplaatst. Dit betekent een minimale voetafdruk voor muurverankeringen, die naar believen kunnen worden vastgezet, waardoor het aantal palen tot slechts één wordt beperkt, wat nodig is om de spanveer te kunnen bevatten.

Bovendien heeft het zeil, dubbel of enkel, geen schoren nodig en kan het worden gesloten met behulp van het handmatige of gemotoriseerde systeem binnen het rolprofiel, waarvan de maximale hoogte 11 m is, terwijl de hoogte van de driehoek 7 m is. Bij stroomuitval kan de beweging handmatig zijn. De gemotoriseerde versie van Scirocco is uitgerust met een windmeter die automatische sluiting activeert bij harde wind. Zelfs het onderhoud is minimaal voor dit zonneschermzeil en de veelzijdigheid van de installatie is een ander sterk punt.

lees meer
gemotoriseerd-waterdicht-zonneluifel-zonnezeil-grote-oppervlakken-corradi

Corradi Scirocco zonnezeil voor horeca en privé ruimtes

Zwarte aluminium overkapping met glazen schuifwanden. 

Technische info

Why us

We help you design the outdoor life you want.

Dankzij constant onderzoek en een volledige visie van de buitenruimte, biedt Corradi persoonlijke oplossingen op maat, waarbij de Made in Italy stijl en elegantie wordt verenigd met het gebruik van materialen en innovatieve technologieën om te kunnen voldoen aan de eisen van buitenruimtes met betrekking tot functionaliteit en bestendigheid.

Gerelateerde producten

Corradi

Pergotenda Maestrale

Corradi

Defense

Corradi

Scirocco

Contact

SUBSOLO, studio voor hedendaagse exterieure vormgeving.
Gespecialiseerd in ontwerp en realisatie van particuliere (stads)tuinen, (dak)terrassen en patio’s alsook openbare binnen- en buitenruimtes voor bedrijfsleven, horeca en stedelijke projecten.

Onze zorgvuldig samengestelde outdoor collectie welke u op onze website aantreft, vertegenwoordigt het allerbeste in het exclusieve Italiaanse design.

SUBSOLO biedt u de mogelijkheid als hoofdaannemer op te treden en alle taken van de ontwerpfase tot het opleveren van het project op zich te neme